Hej

Vad kan vi hjälpa dig med?

Kontakta oss

Systems tar emot praktikanter från nationell yrkesutbildning

Installationsbranschens utbildningsbolag, INSU, genomför i höst utbildningen Larm- och säkerhetstekniker, och Systems kommer att ta emot praktikanter som utför sin LIA, lärande i arbete.

Våren 2024 beslutade regeringen om att genomföra en pilotverksamhet med en ny form av yrkesutbildning för vuxna på gymnasial nivå. Den kallas nationell yrkesutbildning, förkortat NY, och är en snabbare väg till arbetslivet inom områden där kompetensbristen är stor. Utbildningen till larm- och säkerhetstekniker är en ettårig, avgiftsfri heltidsutbildning som berättigar till studiestöd.

Så här säger Peter Liljeroos, regionchef Väst och Mitt på Avarn Security Systems, som kommer att ta emot praktikanter.

– Det här är en fantastisk utbildningschans för den som vill utbilda sig inom en bransch som verkligen är i behov av fler medarbetare. Här finns framtidsjobben! Vi är ett stort företag som ständigt utvecklas och som har spännande kunder och uppdrag. Som praktikant hos oss blir man väl omhändertagen och vi är ett bra gäng som trivs och löser våra uppdrag tillsammans.

Berätta mer om praktiken

– Oavsett var på Avarn man praktiserar så får man chansen att lära sig mycket för vi har både stora och mindre kunder. I utbildningen ingår bland annat tillämpad ellära, larm, övervakning och säkerhetssystem, brand- och inbrottslarm, passersystem och CCTV, och det är precis det som vi arbetar med och som praktikanten kommer att få öva på. Bara att gå in och söka utbildningen!

Utbildningen startar 28 oktober och mer information finns på INSUs webb.

Tipsa gärna vidare!