Hej

Vad kan vi hjälpa dig med?

Kontakta oss

Säkerhetstekniker

Magnus har haft flera olika jobb inom Systems sedan han började i företaget.
Jag tycker om att man har möjligheten att utvecklas inom de olika avdelningarna om man vill det.

Magnus Bjarnevik är en av våra medarbetare på Systems som har vidareutvecklats inom företaget. 

Berätta om din resa inom Avarn

- Jag började 2018 på Installation lås och kom då från en annan bransch. Jag fick gå bredvid en kollega och blev upplärd på plats. Gick sedan över till serviceavdelningen eftersom jag ville lära mig mer och utvecklas, och där stöter man på andra typer av utmaningar. I november 2023 fick jag chansen att komma över till installationsavdelningen för larm och passage, då jag hade efterfrågat att få lära mig mer om detta. Har bara varit där i några månader, men trivs väldigt bra. 

Vad är roligast med ditt jobb?

- Att få lära sig nya saker, men det jag har märkt med mig själv är att jag tycker om "kablar". Det är roligt att få montera och koppla in utrustning för ett larmsystem. Sen måste jag framhäva mina kolleger som jag jobbar med. De är väldigt bra på att förklara och få en att förstå de olika flödena.

Vad är klurigast?

- Det är ett lite annorlunda tänk om man jämför låssidan med larmsidan. Larmsidan är lite mer komplex. Att förstå flödena kan vara svårt ibland, hur signalerna/strömmen ska gå för att allt ska fungera.

Hur kan en arbetsdag se ut?

- Det börjar oftast med att ledande montör går igenom på morgonen vad som ska göras under dagen. Beroende på projekt så blir det kanske montering av exempelvis IR-detektorer, glasskrossar och inkoppling av dessa. Då det kan vara ett mindre projekt där vi även har grejor som faller under "lås" så tar jag hand om det. Detta gör att vi inte behöver låna in någon från låsavdelningen.

Vad gillar du med Avarn?

- Jag tycker om att man kan få möjligheten att utvecklas inom de olika avdelningarna om man vill det. Detta tror jag är en del av att Avarn är en attraktiv arbetsgivare. Det har gjort att jag sluppit byta företag, från ett som jag trivs väldigt bra på, för att fortsätta utvecklas. Jag måste än en gång framhäva mina kolleger. Alla hjälps åt och ställer upp för varandra. Där är alltid någon man kan ringa och fråga om problem uppstår.  För hjälp behöver alla någon gång. Man blir aldrig fullärd inom denna branschen.

Vad har du för bakgrund?

- Jag har gjort lite av varje genom åren. Jag jobbade på en larmfirma för ca 20 år sedan, men då mer som tjänsteman och skötte nätverk och hemsida. Sadlade om helt och utbildade mig till murare. Det jobbade jag som i ca 12 år innan jag blev rekommenderad till dåvarande Nokas. Tog chansen och nu drygt fem år senare så ångrar jag inte en sekund av mitt karriärsbyte. Trivs väldigt bra inom säkerhetsbranschen. Den är hela tiden under utveckling.