Hej

Vad kan vi hjälpa dig med?

Kontakta oss

Försäljningschef Solutions

Konrad har mycket spring i benen och jobbar systematiskt. På det sättet lyckas han med arbetet inom försäljning.
Jag tycker att laget som vi tillsammans har byggt är det bästa med mitt jobb.

Konrad Sööder är försäljningschef Solutions och har arbetat på Avarn Security sedan 2017.

Konrad, vad är roligast med ditt jobb?

– Det kan låta klichéaktigt men jag tycker att laget som vi tillsammans har byggt är det bästa med mitt jobb. Vi är människor med olika bakgrund, med olika erfarenheter och som bor i olika delar av landet men som ändå kommer överens och samarbetar på ett fint sätt.

Hur ser en dag på jobbet ut för dig?

– En typisk dag för en säljare är ofta ganska oförutsägbar. Våra kunder ställer krav som innebär att när saker händer så ska vi snabbt kunna ta oss an utmaningen och hitta en lösning på ett eventuellt problem. Men bland de generella arbetsuppgifterna så ingår bearbetning av nya marknader och kunder, offert och kalkylarbete, samarbete med driftenheter och avtalsskrivning.

Varför sökte du till Avarn?

– Jag sökte faktiskt inte jobbet, utan dåvarande säljchefen för ett visst segment på företaget ringde mig och frågade om jag ville ta en lunch. Vi hade tidigare arbetat tillsammans på ett annat säkerhetsföretag i Norge och nu ville han berätta om det spännande företaget som han jobbade på. På den vägen är det. Jag är väldigt glad över den där lunchen...

Vad har du för bakgrund?

– Jag är utbildad marknadsekonom men la tidigt grunden för att bli bra på sälj. Jag jobbade på Max hamburgerrestauranger och mersålde dippsåser, jag sålde jordgubbar på somrarna, jag sålde jultidningar på kvällarna och är det någon här i världen som har världsrekord i att sälja salami för fotbollslaget så är det jag! Skämt åsido så har jag jobbat i olika positioner inom försäljning sen jag tog studenten och trivs väldigt bra med det.

Vad är utmanade med jobbet?

– I allt säljarbete så är den utmanande faktorn att hålla drivet uppe. Den bästa säljaren är den som ständigt är hungrig på mer och nytt men kan kombinera det med att genuint bry sig om sina kunder.

Hur gör du för att behålla entusiasmen och engagemanget som säljare?

– Utöver ett naturligt driv så handlar försäljning mycket om att lita på processen. Om du skapar förutsättningar för att lyckas, håller dig till planen och matar på med systematik så kommer du aldrig att behöva oroa dig för nästa försäljning.

Några tips till den som är intresserad av att arbeta med försäljning hos oss?

– Massor och de försöker jag att delge under de månatliga coachingtillfällena som vi har tillsammans med alla säljare. Den enskilt viktigaste egenskapen för att lyckas inom försäljning är att man har ett driv och sällan känner sig nöjd. Det är mitt och de andra chefernas jobb att hjälpa till med att slipa på att presentera, kalkylera och förhandla.